Halkbana Sollentuna

Halkbana Sollentuna - Vi hämtar dig i Märsta

Erfarenheten av vår halkbana nära Sollentuna kommer att ge grundläggande instruktioner om kontroll och förebyggande av understyrning, överstyrning, viktöverföring och korrekt användning av gas och bromsar. Efter godkänd utbildning är giltigheten 5 år. Utbildningen tar 3 - 4 timmar att genomföra.

 

Välkommen till vår halkbana

Välkommen till vår halkbana nära Sollentuna! Att träna sig på att manövrera bilen på halt underlag är en väsentlig del i bilkörandet framförallt under körkortsutbildningen. De flesta förare kan i något skede komma att befinna sig i en situation där bilen sannolikt kommer att sladda på grund av halt underlag. Att köra på vår halkbana nära Sollentuna är en mycket uppskattad erfarenhet som inte bara är lärorik utan faktiskt även kul att genomföra. En del som kommer till vår halkbana kan känna sig lite osäkra och det bara naturligt eftersom man inte vet hur det kommer att kännas. Det är inget att oroa sig över eftersom det är meningen att en ska lära sig att hantera oförutsedda situationer och våra handledare är proffsiga och ger dig det stöd du behöver. 

Efter en kort säkerhetsinformation om vår halkbana nära Sollentuna kommer du att åka till vårt halkområde för att lära tid olika tekniker och öva på att sladda med bilen på olika sätt som kan hända i verkligheten. Du kommer att förstå vad som faktiskt får en bil att glida och uppleva känslan av förlust av bilkontroll på is och vatten och sedan, viktigast av allt, lär du dig att reagera snabbt för att få tillbaka kontrollen!

Hur hittar du till oss? Om du åker med kollektivtrafik till vår halkbana nära Sollentuna så tar du dig till Märsta station där vi plockar upp dig och kör dig direkt till halkbanan. Efter utbildning kör vi dig självklart tillbaka till Märsta station.

transportsyrelsen hittar du även information om varför man behöver en riskutbildning.Hitta ett tillfälle på en gång för att träna på vår halkbana i Stockholm, klicka på BOKA NU!

Har du några andra frågor kan du ringa oss direkt på mobil nr: 0790588687